nytt inlägg

hej världen! var ska man börja egentligen?! Tyvärr funkade det inte i längden som det borde ha gjort men... Nu har jag iallfall flyttat till Boston, Westford Concord. Ett jätte fint litet område på östra delen av USA. I en ny familj med en ny skola. Andra dagen i skolan idag och trivs som fisken i vattnet (är det inte så man brukar säga) Är mer än lycklig just nu. Har haft en great dag i skolan och tog skolbussen här for första gången, sätet framför mig satt Sam. Eller inte DK Sam men nästan, han hade samma glasögon samma röda hoodtröja förrutom att den inte hade kattelogan på. Exakt samma headphones och en CD spelare i handen. Fick värsta mysiga Uppsala känslan inom mig HAHAH!!! tack "sam". min nya familj består av: Mamma MaryJane: säljer Abonne, smink och hudprodukter. SUper mysig mamma som är där som stöd 100%!!! pappa Toby: humorkillen som gillar att jobba och cykla :) Han är som en dröm han gillar peanutbutter men han är trots det tunn som en sticka (till skillnad från vissa som börjar med J och slutar med ohanna som gått upp too much haha) värdsyster Paige: är en freshman som verkar stormtrivas med att ha en äldresyster i huset. Allt känns verkligen bra efter en halvvecka här! Är så tacksam =) Imorgon ska jag träffa min vän efter skolan som är maneger för Volleyball laget och snacka med coatchen för att de har frågat mig om jag vill träna som en position setter. ABSOLUT VILL MAN JU DET!!! Späckat program hela denna vecka: onsdag: homegame som jag ska titta på och kanske vara linjedommare om det behövs för VOlleyball laget Varsity. tors: International cluben på skolan har möte som jag ska gå på. Efter det betala Disneyworld Senior tripen som hålls i May. + GÅ TILL DUNKIN DONUTS med några tjejer och fika. fredag: home footballgame som jag självklart ska gå på och stötta min nya skola med lite spirit!! lördag: träffa mina gamla släktingar på min pappas sida som roligt nog också bor här i Boston :D första gången i mitt liv men ändå har vi värsta relationen pga att man har gemensamma människor! love på alla er

jaha

   

pictures from the week


Mr Carney and I




Morgan (french exchangestudent), Danielle, Katie, Leigh Anne


study time for us all


mexican girls iin my class


systematics class with Mr. Campell

ibland - kan det bli till nu?

Ibland korsar man fingrarna och önskar att tiden rullar snabbare, att timvisaren gick dubbelt så snabbt och solen blir till en vit ost på himlavalvet.
Ibland är man otålig som en barnrumpa och det känns som om tiden står still, som den gjorde när man väntade på sina gäster för sina kalas man hade.
Ibland ber man till Gud att man hade rätt folk på sin sida för att göra livet lättare.
Ibland är man nära att slita bort håret sitt från sina rötter för att bli kal om huvudet och bara skrika rakt ut i luften.
Ibland är man inget mer än överlycklig att man har sina föräldrar, sin mamma sin pappa och sin bror.
Ibland kan man gå med hakan högt för att man vet att man har bevisat att man kan klara av saker som andra inte trott varit möjligt.
Ibland värms ens hjärta av att veta att man är saknad.
Ibland sipprar det ner en salt vattendroppe från ens kind för att man trott något annat än detta.



Nu önskar jag att det vore julafton nu så att jag kunde skriva min önskelista till tomten. Isåfall skulle jag fylla den med allt detta och slänga brevet på lådan och hoppas på svar!

You wish ;)


Hilton Resort in Tuscon


vid poolen med en hallon smootie i handen


Frank, Tash and Julie

Efter en månads drygt arbete med det stora engelska Super-Hero-Injustice projektet var det äntligen det stora dagen att presentera det hela. Vi alla var utklädda i våra kostymer hela dagen, såg många rolika kostymer under dagen haha! Rosa nät mantlar och spandex med leggins och haha! You should have been there! :D

Nu närmar det sig 2 månader här i staterna, galet vad tiden rullar. Än så länge har jag inte´varit homesick ett endaste dugg! Är så tacksam för det! Man har väl mycket att annat att göra att överhuvudtaget hinna tänka på allt som händer där hemma i Uppsala trakterna´... Men jag menar alla ni Kattebarn kanske har kul framför mikroskopen med labbrockarna på haha NOT!  Kul på naturkunskapslektionerna utan mig som frågar om rast eller paus var tionde minut!  Eller dricker varmchoklad i Cafeterian med en mumsig chokladboll i högerhanden för att göra dagen lättare att överleva.

Det enda jag hunnit tänka på lite är vår nya lägenhet på Vasagatan som har ett stort nytt rum som väntar på mig med flyttkartonger med mina prylar i. Jag är i samma sits som SarizBanaiz (högbom), lämnar ett home kommer hem till ett annat... Men det blir great, nära de coola "ställerna" som man kommer att hänga på haha, som BJ och People, you wish! Har bara typ 5 månader kvar när jag kommer hem då jag kan leva livet på riktigt och vara 18. Pejja för allt, men ha kalaskul på helgerna!


Förlorade volleyballmatchen idag, men vi spelade bra. Har två matcher varje vecka nu så våran "älskade" Vipersrun klockan 6 am blir inställd varje vecka WOHO! Gör mig inget annat än överlycklig, framförallt nu när jag vet att vågen visar dubbelt så mycket än vad den gjorde när jag kom. Men alla mina najsiga glassar och chokladsbar, Mcdonalds och Taco Bell besök är så värda så!!
Men det är bara LITE förnedrande när jag ställer mig på vågen och vågen verkligen visar typ 100000. Men det är ju för att det är pounds och inte kilo, men iallfall :)

Love på er där hemma!
Ni kan ju alltid sakna mig lite om ni vill och har tid

football, spirit week and ganster bråk

Nu vet jag varför man inte ska dajta skolans snyggaste amerikanska fotbollsspelare.. Dom är svin!!
High School filmer kanske inte bara var fejk... Nej nu tror jag på dom efter att själv ha upplevt det.


Hade en härlig eftermiddag igår efter skolan slutade. Presenterade mitt stora halvårsproject yesterday och hoppas på ett A efter så sjukt mycket jobb. Vi var tvungna att klä ut oss till superheros för en hel dag med matlar och skit haha, ha en tvreklam, skriva 4 sidor researchpaper var och en, skriva ett formal letter till presidenten eller någon annan hög post, göra comunity service med dela ut flyers i områden och stuff, ha bottoms, cookies eller något att ge ut som reklam för oss i skolan. Så under den senaste veckan har man sett alla möjliga olika superheros som kämpat mot olika typer av ABUSE. Jag själv gjorde mitt project om Child Labor. Mycket intressant!
Bilder kommer senare =)

Haft Spirit week hela veckan i skolan för att peppa alla inför vår första hemma match vi hade igår, med alla "hetingar" på planen. Spirit week innebär att varje dag är det ett tema så att man ska klä ut sig, blingbling dag, skolfärgerna en dag (Svart och guld), amerikanska färgerna under september 11. På tal om den dagen, måste faktiskt säga att få ha upplevt den dagen här är mycket fint. Inte för att det kändes jätte speciellt under dagen förrutom under min sista lektion som är historia och min lärare ägnade hela lektionen till detta. Hon grät och vi spelade en sång och massa fint!

Vi vann matchen igår, ingen hade trott det men det gjorde vi 40-8! GO VIPERS!
hade tailgate party innan, på parkeringen sätter alla olika skollag upp massa st¨nd med soda, pizza och man ska kasta en boll på en sak så att en lärare åker ner i en pool . (sån som de brukar ha på fyrisfestivalen och sista april typ)
Vi strosde runt där några timmar jag chanel, chyntia matt and david. Matt är för den delen det lilla svinet jag pratade om haha!

Kvällen avslutades med en galet lam dans haha. Men det var värt att vara där för att just prata med folk. Jag som går i en liten ghetto skola med 70 % mexianer och svarta fick se hur en "riktig" fest går till igår haha. Polisen och abulans efter en gängbråk med slagsmål som blev ganska allvarligt om jag förstod det rätt :)

Idag åker jag till Tuscon för att stanna där över natten på ett hotell. Har ingen aning vad våra planer är, men men det är väl bara att hänga på och le :D

Miss you babes!



crazy week


volleyball game agaist Litchfield I think


"nattmacka" marshmallows choklad och honungskex

Smores in the middle of the night

We dressed up like men, and danced to soldier boy! Jerany

I'm walking in sunshine wååoo

Har min nya favorit låt på högsta volym på laptopen ,blir sånt där riktigt dåligt ljud frånb den utan bas och allt. Men spelar abolsut ingen roll :) Three 6 Mafia med Lolli lolly.
Hade en galen sleep over med Kalya och Jerany i fredags till lördag. Neckbad i hennes gigant pool och sprang runt i bikini i hela området. OCH OBSERVERA EN SAK! Båda dessa två brudar är väldigt religiösa. Man kan verkligen aldrig tro det om man ser dessa två tjejer, och jag hade inte "märkt" det innan det berättade det för mig under hlgen. Inget sex innan man gift sig en av dom får inte bära byxor eller shorts bara kjol, Inga linnen måste vara tshirt. Kyrkan minst 3 gånger i veckan, + söndagar med 3 h undervisning och middag efteråt.
Vissa saker verkar väldigt undeerliga men samtidigt spännande att de var så öppna och ville berätta så mycket för mig utan att skämmas. jag menar det är ju inte så att man hittar många i Uppsala som är väldigt involved i en religion.

Iallfall, vi färgade håret kl 01.00 haha och åt så galet mycket junkfood! Världens äckligaste cheerios, med färgade marshmallows and skit i haha. Det blev dock dokumnterat med en film, "första skålen med flingor i America". Åt hel massa smoars too! DRÖMMEN!

Idag väntar tubing på en river, med Eli, Christoffer, Josefine, Sven, Julie, Tash and ME! Det kommer nog bli riktigt laban, förrutom att de förvarnade mig att sist de gjorde de hade alla stora blåmärken på rumporna när det kom hem pga av att vissa ställen i rivern hade glest med vatten. haha! Min afrobat kommer att ta skada! :,(

Vi vann volleymatchen i torsdags förra veckan, en riktigt succe för oss. Verkligen det vi behövde! Har två matcher denna vecka också, en hemma och en borta. Min flört i skolan har sagt att han ska kommer och kolla. Så nu är det bara för min del att spela helvetes bra på tisdagsmatchen så att jag är i start 6 på hemma matchen på torsdag :D

Väckte Tash, men att leka iprenmannen med gitarr i morse. Hon blev så glad så glad. Fattade nada men jag sa att det är en försmak av den svenska kulturen som hon kommer att uppleva nästa år. haha hon måste nog ibland vara väldigt trött av att ha mig, när det kommer till saker like that. Iraq tjejen och ipren, var ska detta sluta?

Har blivit väldigt tajt med en av våra grannar, Rod och hans fru. Det är Frank min värdpappas bästis :)
Han kommer över jämt och frank över där all of the time, dricker öl som frank gör själv och spelar kort. Han kallar mig flem och vi skrattar alltid åt varandra trots att vi itne har sagt något :D
ska ta mig en bild någon dag så ni får se honom, den skönheten haha not! :)

Nu har alla ni svenskaskolan barn flyttat också! Jag är 6 veckor före er, men det låter som om ni har det kalas bra! jag håller alla rummar och allt jag kan hålla för att det ska bli så bra som möjligt för er!

Nu väntar lunch och frukost:
Mcdonalds,
Taco Bell,
eller...
Bagels med ost

Har väl ätit på Taco Bell 6 gånger sen jag kom Mcdonalds 5 Starbucks 4 och alla andra tusen småfastfoods kedjor 1000000 ggr :D
Så min mage råder det ingen nöd på!

Hoppas allt går bra i lägenheten där  hemma! Men alla flyttkartonger och saker som byggs just nu. Ni får låtsas att jag är i en av alla lådor och dyker upp en vacker dag!

Love till alla er där hemma!


volleyball

hey there!
I helgen väntar sleep over hos min vän Jerany med Katie. Två tjejer som jag hänger med ibland från mitt volleyball team. Har fått mina första betyg denna veckan, 2 A och 2 B. 
Har nu äntligen spelat miona två första matcher, igår och idag. Igår var en borta match i mot Perry. Vi tog en buss (gul skolbuss) som hämtade upp oss och körde oss 1h. Freshmanteam, JV och Varsity, tyvärr förlorade vi. Men det var trots allt vår första match too.  Ikväll spelade vi vår första hemmamatch, a good game och till och med jag fick credit av min coatch efter matchen. We lost this game too, but it was a better game than yesterday so. :)
We have to write journals after every game so that is what I have been doing since I came home. ibland känns det konstigt nu att skriva och höra svenska, trots  att det bara gått 5 veckor..

BTW, mitt rum ser ut som skit. Kläder överallt och tallrikar och glas. Im too lazy to go down for the stairs and put them in the dishwasher. HAHA! Mamma och Pappa jag vet att ni minsann inte längtar efter mig när ni läser detta, especially not now when we moved to our new apartment.

I måndags kväll kom Julie från Tyskland till vårt hus. Hon var a exchangestudent för 3 år sedan och bodde hos Perkins but dock i deras gamla hus. Sedan dess har hon varit tillbaka varje år och hälsat på. Så från och med nu och en månad framåt kommer hon att bo här. Det blir nog najs.




ser ni påsen med apelsiner? en påse för 40 personer under 3 dagar, medan 100 småpåsar med chips och kakor och 50 muffins? Weird isn't it? :)

I've been there!!


Or lunch stop as usual or acutally this time it was our breakfast stop.. EVEN WORST!

tash, sven and I

P.S
Måste bara berätta att jag vann helgens entertainer för att jag unde ´hela helgen drev om att jag var en utbytesstudent från Iraq för att jag tyckte att om något ställe i världen var det mellan amerika och irak som det behövdes ett utbyte. och min diamant som de flesta där hemma vet att jag har på min tand, inte alls var en diamant utan ett stenskott från en bomb/mina som jag hade fått där, så ett stensplitter som fastnat i min tand och som nu reflekteras i solen.

+
att jag har lagat pankakor till familjen och 120 bullar som vi tog med till Canyon.


skrev Johanna from Iraq istället för Johanna från Sverige.
Ni skulle sett några av värmammornas miner! HA dagens skratt!


Mike helped me to dress out before everyone arrived! Är jag snygg eller är jag iraktjejen 2008?

five now

Som min kära topic sa, nu har jag banne mig varit här i drygt 5 veckor. Galet om jag får säga det själv..
Senaste veckan har verkligen vareit händelserik! Som ni vet bar det av last friday morning to GRAND CANYON!
Verkligen en view som jag aldrig kommer att glömma. Det är ett sånt moment som fastnar på näthinnan. Jag är verkligen lycklig att jag fick besöka en av världens nationalparker. Bilder kan inte beskriva ens utsikt man har där och bilder kan inte beskriva ens känslor. Vi var 35-40 personer där under helgen. Vi hade hyrt ett "område" som räckte att sätta upp tält för alla och en grillplats i mitten för att laga all mat. Men riktiga hajkare kan jag ju verkligen inte påstå att vi var. Men 10 chips påsar, 50 muffins, ett ton med nötter och 100 påsar småkakor haha! Im not kidding! 3 dagar och vi hade mat som i sverige skulle räknas för ett bröllop! Men haha hädanefter kommer jag nuundvika att lägga upp bilder på lilla jag, eller lilla är väl fel utryck! Om någon så är det jag som redan har gain a lot of weight! But its worth it! Eller? (agnes <3)
Jag blir remind of er där hemma i mellanåt. När jag hör en sång såsom Seals, kiss from a rose som spelades på radio igår. Men iallfall, vi hajkade 12 miles, 19 km rakt ner och rakt upp. FÖRJÄLVIGT för benen, men inte nog med att svetten rann på våra ryggar, nej nej med 5 miles left började det hagla! hagla?!?! Efter att inte sett ett moln på 4 veckor? Jag och min nya vän Josefine från Danmark (haha cstina looove you so much och framförallt vår danska!!!)
Vi kämpade så sjukt mycket så det fanns inte, efter att ha vandrat i 6 h kom vi fram till vårt mål. bådas fötter var vita och svullna och under hade vi stora stora blåsor som täckte våra tår. (om ni ville veta) Vi kunde inte gå en cm till, vi bara satt helt tysta och det enda man kunde höra var vårt flås.
josefine from denmark


adorable






det var inte direkt som att gå på moln..



vår camping plats


Sven (finland) and Nana (Ghana)


YFU Arizona gang -08
Ghana, Norway, Thailand, Germany, Norway, Sweden, France, Finland, Denmark,
FInland, Germany, Denmark and Germany

Här är vårt Arizona gäng :) De tapppra exchangestudents som hajkade 19 km och bodde i stort sett i en sjö. Det fortsatte att regna precis hela helgen, allas tält var genomblöta och hade som floder innuti, jag sov i en gonomblötsovsäck 2 nätter och var blöt om fötterna i stort sett hela helgen. Mamma jag vet att dessa två saker är precis de två som gör dej sjuk! You're right! Tash ligger i sängen med öroninflamation nu så...
Men vi lyckades ha några timmar sol vår hajkdag så några bilder blev det. 

Puss

RSS 2.0