Pool night












pictures from last weekend


It's not real, don't worry!


jag och Eli skjuter älgar på spelautomater!
(stolt pappa?)


ensamma i salongen, man kan ha roligare än vad ni tror man kan ha!!!


A real footballplayer? :)


even I bacame a victim for ELi!!


Whooops! No I'm just kidding it wasnät our fault!




coola som vi var/är smet vi in på den "barnförbjudna" (vill säga 17 år) Pineapple express filmen!


varför, när man kan?

Hej!
Varje morgon och person har sin ritual, haha kom och tänka på det imorse (när jag var för trött för att tänkta på något mer relevant). Det är helt sjukt vad man kan komma in i ett mönster relativt snabbt egentligen!
Varje morgon väcker min mobil mig 05.50 som för den delen har "Frankrike sången" som spelas (brudar ni vet vilka ni är).
Innan jag gör någonting annat packar jag min backpack (på min skola har alla riktiga ryggsäckar, inget jäkla snack om att försöka vara cool, men en snygg handväska inte!) Efter att ha packat mitt ton av skolböcker, måste systematics kläderna(skolträningen) packas, och sen voleyboll med alla tusen kneepads hit och vit thirst dit..
Haha det är så funny hur man gör sakerna i badrummet exakt på samma sätt every single morning! dusch, smink, tandborstning frukost tandborsting ..............................................



Nu har  jag äntligen kommit på det "hemliga" mottot min familj måste ha! =)
Varför äta nyttigt när man kan äta onyttigt! Jag skämtar inte! Inte en enda dag sen jag kom hit har jag ätit riktigt bra mat.
Idag lagade jag pannkakor till middag som uppskattades till och med av min hostsister som är galet silly när det gäller mat :) Men inte ens mina älskade små pannkakor kunde få stanna nyttiga, haha nejnej dränk dom i vaniljsocker och sirap visst gör det :D

Men jag älskar det, Jag menar nu har jag och Tash lyckats missa skolbussen två ggr på 2 veckor. DEtta innebär att vi går hem och ber tanya att skjussa oss. Hon får äta frukosten i bilen ( vita toastmackor med fet ost) och kör en drive in på Mcdonalds för att köpa frukostmenyn till oss i baksätet! Tänk om det enda vore så underbart, starta det trista tunga katteskoldagarna med att göra något sånt. Jag snackade men en annan tjej och hon ´sa att det äter jätte nyttigt i hennes hostfamilj, men sallad och frukt varje dag. Jag skrattar bara, nu kännsdet som om de är dom som har dragit nitlotten och inte JAG!!!     skojja bara!


Bra jobbat Johanna! 5 veckor i USA och har redan besökt en dentist! Min tandställning gick sönder förra veckan, ville lägga in min jobbiga situation som jag ställt till det för mig lite snyggt för min värdmamma för att inte vara till för stort besvär... ha! hittade en lösnig, med andra ord johanna lösnin :)
Skulle vara duktigt och raka benen, men prångt när jag väl tar mig tiden till det så skulle jag skära bort skin öveer knölen man har där nere vid foten. Ni vet i duschen så "forsar" blodet mycket mer än annars. Så jag går ur duschen lindar om mig en handduk går in till min värdmammas sovrum och skrämmer livet ur henne. Hon blir jätte orolig och frågat ivrigt vad som hänt, pga att just nu är det blod över hela min fot och lite till bara för att det var massa vatten inblandat i detta senarium! När hon väl sitter där och plåstrar om mig, haha läggar jag även in kommentaren om att min tandställning gått sönder.
Efter 20 000 samtal till 10 olika Tandläkarmottagningar här i Phoenix trakten kom jag till slut iväg till en trevlig en.
Munnen fixad, dags att äta!
Haha äta bör man annars dör man!
Eller..
Jag lever för att äta... inte äter för att leva!



weekend

                                                                         Hej!
Har snart varit här en hel månad nu. I öknen med berg och 40 grader utomhus. Jag har börjat komma in i runtinerna, hittar bland köksluckorna och mitt rum ser ut som en soptipp. Måste verkligen ta mig samman idag och städa mitt rum, sista dagen innan ´på helgen innan boringskolveckan börjar igen. Sedan jag kom hit har jag hunnit införskaffa 2 klänningar, ett par chinos, och volleyboll saker.
Min helg började med att jag var tvungen att börja med det ton av homework jag har som MÅSTE göras. En fyra sidor lång rapport om en Injustice i världen. Jag valde Child Labour, och rättigheter inblandat i det. Faktiskt en rolig rapport att skriva man lär sig mycket. Annar är min skola världig hård just nu, har två stooora test nästade fredag, eller nej förresten dom är flyttade till onsdag efter det pga av att på fredag åker jag till Grand Canyon med mitt YFU district för en långhelg där med camping i tält och grejer. Vi är verkligen en blanadad kompott av ungdommar men jag måste bara få berätta om det cooolaste landet en av utbytesstudenterna kommer ifrån. Jag har ingen aning om hur han är, det är en av de jag inte träffat än. Men han är från Ghana!

Min helg:
Fredags: Nackdelen med skolsporter här är att när man väl kommer hem halv 7 varje dag är trött efter att ha varit uppe sedan klockan 05.55 då min mobil väcker mig, då måste man börja med sin hög med homework! Det suger verkligen, men man får bita sig i tungan så att man inte somnar... (kan taktiken framförallt när det gäller American History zzzzzzzz)
Natasha var inte helt friskt så hon stannade hemma. Jag, Eli och Christoffer drog iväg för att gå på bio. Måste säga på tal om bio att det är man flitig på här, har sett 3 filmer sedan jag kom hit. Förra helgen var jag och såg Systrar i Jeans 2. Jag var inte en treåring och grätsönder mig som jag gjorde när jag såg ettan!
Det är VÄLDIGT strikt här med åldersgränser, om det finns en åldergräns ja då håller man den. Inge snack om att försöka "ljuga" om sin ålder. Men det fanns två stycken filmer vi kunde välja på pga att vi är under 17. och om man vill in på de filmerna måste man ha med sig en förälder... det bara skriker tönighet om det!
Så vi köpte tre biljetter för att "se" the Rocker. Men ELi känner någon kille som jobbar extra som städare där, så vi gick in salongen där the rocker var. Ensamma i salongen levde vi livet och hade galet kuL!
Men vi ville verkligen vekligen inte se den filmen för den är såå boring. SÅ busiga småbarn som vi är, smyger vi över genom korridoren med vakter in på Pineapple express som alla av oss verkligen vill se. Lyckobarn blev vi ensamma första 20 minuter i salongen där med. Grym film med några riktigt sköna skratt. En film som nästan saknar handling haha,´som man bara kan softa igenom.
Efter en starbuckschailatte för $3.5  vill säga 22 kr typ. Så hämtade min hostmum upp oss och skjussade hem mig och killarna.

Lördags:
Vi hade massa ärenden vi behövde göra typ, lämna av Natasha för bandpractise och veckohandla och köpa alla ingredienser som behövs för att baka bullar. Köpa födelsedagspresent till Chelise, en tjej som jag och Tash känner som hade födelsedagsmiddag på kvällen. Jag dissade den middagen, kändes mer konstigt än kul att gå på en tjej som fyller 15 års middag med 10 brudar med blont hår och galet mycket smink.. Så jag ringde över Christoffer. Min värdmamma var tvungen att åka och hämta honom för att deras bil pajjade förra veckan. Mysigt nog bakade jag han och min värdmamma egengjord pizza! WOHO inte snabbmat YES! en kväll utan :D haha
Det var snarare jag som gjorde pizzan, christoffer socialiserade sig med tanya och hon kan ingenting om matlagning oc framförallt iten om bakning! Det är sjukt att hon inte kan men men.
Efter att ha ätit som en man pga att jag var galet hungrig, hade bara ätit på Taco bell som frukost och sen nudlar till luch. SÅ smällde i mig 3 gigant bitar. Sen ut i poolen vi har och satt där en timme. Var mysig, och christoffer var jätte glad över att få komma över till oss. Eli jobbar på golfklubben för att försöka tjäna ihop pengar inför nästa år när han ska åka. Men deras familj har inte pengar så att dom kan afford utomlandsåret. Så allt hänger på ett stipendium nu. Han kan till och emd inte ens välja vilket land, det blir tyskland för det är det enda stället i europa som nästan har heltäckande stipendium du kan söka.

Söndag:
Måste köpa nya volleybollknäskydd idag och höga matchstrumpor. Så galet tråkigt att spengdera massa pengar på sånt. Men något som däremot är ruggigt kul är att tisdag och onsdag inte nästa vecka men veckan efter det så har jag mina två första
volleyboll matcher. Tisdag bortamatch och onsdag hemma match. Ser verkligen fram emot det, är dock nervös men men.
Nästa vecka får jag min position i laget. Vi tränar för fullt nu och coatchen har alltid massa "fina" kommentarer, låtsas vara snäll men vill egentligen skrika för i helvete haha.


Vet att skolan har börjat i Sverige nu. Är avundsjuk´men på samma gång inte. Mina betyg här räknas inte det gör era. Men jag fick gå en månad extra i skolan än ni behöver. Ni äter gratis skollunch varje dag, NJUT!!! Jag får köpa snabbmat som lunch varje dag. Ni har skåp det har inte jag. Jag har 4 lektioner varje dag ni har fler.

Keep me update!
pussar och kramar
J

avundsjuk eller lycklig?

Hej hopp! Halva skolaveckan är avklarad, tack gud vad underbart!
Igår på min advisory class så gav vår lärare oss varsin donuts (dom kostar bara 3 kr här!!!) med chokladtopping med strössel :) Detta för att vi hade varit duktiga och fårr ett pappare signerat hemifrån..?

Efter träningen hämtar min värdmamma upp mig och Tash. Absolut ingen lust att laga mat, så det bär iväg mot en av alla tusen hus med fastfood och driv-in! Panda express med massa fritarat haha! Middag där.

Vidare till Walmart för att köpa blusher, ny tandborste, vit träningströja, och volleyboll shorts till mig.

Från detta till Mcdonalds för att äta efterrätt. Varsin Mcflurry med topping!

avudnsjuka eller bara lyckliga att detta inte är ni?

          +                       +               --->     =       mer såhär:
                                                               SKOJJA!!!!!!





                                                            

I did it!

Jag kom med i volleyboll laget. Imorse gick jag upp 05.00 för att göra mig iordning för att spinga mina 1.5 miles tror det är ca 2.5 km. Måste bara berätta coolaste saken... Första gången jag gick ut på den där trackbanan här kom jag imål efter 6 varv på tiden 13.36 min. Var så stolt över det ska ni veta! haha, men nu några veckor senare kom jag imål imorse efter 6 varv med tiden 11.59 min! Är inte det impressing 1,5 minut förbättring!
stolttjej_usa :)

har träning efter skolan nu under veckodagarna.
Kämpar vidare så att säga :) träffade några andra utbytesstudenter förra hegen för lite shopping. Bla Gita (tänk er med norsk accent) från Norge. En trevlig brutta må jag säga! Det blev 2 klänningar konstigt nog finklännignar så inget jag kan ha i skolan. Och en klocka :) Klockoman som jag är!

Tack tack tack till:
Mormor
Mamma
Pyrola
Erica
Farmor
som har skickat så fina vykort till mig här borta. Det behövdes efter denna vecka som har varit väldigt omtumlande på olika sätt och vis.

ta hand om er
ge en kram till alla jag känner från mig!

puss

Büllar

TACK VÄRLDENS BÄSTA ALEXANDRA VÄN FÖR VÄRSLDENS FINASTE VYKORT!!! Skrattade så högt när jag läste det att min hostmum kom och frågade vad jag gjorde! Du förgyllde min dag med det!
(och tack mamma för ditt fina vykort)

Min brevlåda har alltid plats för fina internvykort från SWEDEN... bara så att ni vet :)

Var tvungen att vara lite snäll mot min värdfamilj så jag beslöt mig för att baka något svenskt. Min värdmamma som hela tiden vill lära sig mer svenska (hon var utvytesstudent med samma organisation som jag är med i Sverige för tusen år sedan) Så hon bad mig att baka bullar. Det blev en succé trots att vi inte hade strösocker utan bara något mystiskt bruntsocker och bara pulver jäst? Hmm, men dom smakade kalas och dom är redan slut!
Ibland ogillar jag min värdsyster skarp! Hon äter och äter och bara onyttigt, pizza och glass varje kväll med extra sirap på och coca-cola och donuts, men ända är hon smal som en sticka. Medan jag är tvärtom... Så fort jag äter (vill säga ofta ;)  så ser jag ut som en man som har druckit för många öl i sina dar.
Men livet är orättvist!






vet, det är inte värsta mormorsbullarna men goda var dom :)

almost dead...

Hej där hemma i regnlandet!
Här skiner solen som vanligt, fast nu menar jag verkligen endast det gula klotet på himlen och ingenting annat. Skulle snarare säga att min "kära" volleybollcoatch är som en åskmoln på himmelen. Har tryout för volleyboll JV/varsity denna vecka. Efter att ha fått förklarat för mig att det under tidigare år inte varit säskilt svårt att komma med tänkte jag att kanske till och med jag skulle grejja att få en plats i Vipers-laget. Ha vilket skämt! I måndags första av fem tryout gånger kom det 41 tjejer som ville visa att dom för bäst och platsade i laget, en av dom var jag!
mån: 15.30-18.30
tis:15.30-18.30
ons: Running 1,5 miles (ca 3 km) + 15.30-18.30
tors:15.30-18.30
fred:15.30-18.30

3 timmar varje dag, 3 timmar! Detta är verkligen inte som i Sverige, utan på min skola är det blodigt allvar. De tre coatcherna går runt med papper och penna och antecknar friskt. De uttmanar oss att pucha oss till våra yttersta gränser. Det är inte tillåtet att gå under dessa tre timmar, utan man måste alltid jogga eller springa. uppvärmningen är 1 h. Fast detta är inte uppvärmining, UTAN MER ETT FYSPASS! Vi tjejer är helt genomvåta efter uppvärmningen och då startar volleybollens andra del. Folk får svårt att andas och vissa gråter för att det är så tufft. Jag är så himla stolt över min presetation under det 3 första dagarna. Just nu är klockan halv 8 på morgonen här och jag kom hem från tracklöpningen för en timme sen. Måste bara berätta stolt att jag slog min förra tid med 35 sek! Nu är jag nere i 12.58 min, bra för att bara mig. Jag kom in på en 7 plats i morse och det gjorde mig verkligenm lycklig, i måndags hade vi ett fysprov som skulle mäta vår kapacitet för armmuskler ,,.

Inte nog med detta, jag kanske eller troligvis bara gör detta i "onödan"... Jag kommer inte platsa i laget på skolan, för få platser och för många tjejer. Coatchen favoriserar som bara den, hon väljer de tjejer som har varit med sen skollaget startade för 3 år sen, så man kan säga att 8 platser redan är borta!!




Tash and I





Något som känns mindre bra däremot är att här i Arizona är det inte vanligt att man umgås på helgerna. Det som jag är så van vid att bara kunna sätta säg på hojjen ner till stan, bryggan och möta upp ens vänner. Eller bara en sådan simpel sak som att ta en kaffe efter skolan. Detta är helt omöjligt där jag bor, folk är utspridad och alla tar skolbussen som bara går två ggr på dag, en på morgonen och en direkt efter skolan slut. Känns väldigt jobbigt, så den sociala biten saknar jag helt galet mycket!
Ska ge detta ett försök en månad, annars får man väl nse vad alternativen är. Flytta? Byta region? Vet ej!



TÄNK PÅ MIG, FÖR JAG TÄNKER PÅ ER! DET ÄR JU TROTS ALLT TANKEN SOM RÄKNAS!!!


Kunde knappt stiga ur sängen i morse, om ni har sett min tax, Ville någon gång, föreställ er att mina ben är lika korta som hans...

Träna för mig; för jag äter för er!

 
Träna för mig; för jag äter för er!

Har hoppat av min mathclass idag, den var verklign way to hard for me!!
Idag kom min englishteacher fram till mig och frågade om jag hade tid en minut att prata lite. Ni ska veta att mr. Carney är känd som den strikta läraren som har ett ansikte utan känslor ser det ut som.. Det är få som tycker om honom actually, fast jag gillar honom skarp... än så länge iallfall!

Han ville prata med mig ensam, efter att alla andra i klassen hade gått ur klassrummet och men problemet när det gäller att stanna efter en lektion(class) är att skolklockan ringer 5 minuter efter din lektionslutat och då ska du sitta på din stol på nästa lektion.
Men i mitt fall var det ju faktiskt en lärare som bad mig att stanna.
Först frågade han trevligt hur allt går och om det går bra i min värdfamilj och massa sånt vanligt.
Men efter det frågar han om det var jag som valde att åka hit eller om det var mina föräldrar. Jag svarade att det självklart var mitt val och de tyckte att det var en bra idé för de själva har gjort exakt samma sak.
Sen frågar han lite försiktigt och börjar med att säga ursäkta att jag frågar men är dina föräldrar rika? Det som är en stor skillnad från vad vi i Sverige är vana vid är att alla är freaking ärliga. En lärare kan säga till elev att jaa du är ju en av de största på skolan och massa sånt. Jag svarade nej dom är inte rika?
- Men varför valde du Arizona.
Jag gjorde inte det, jag ville egentligen forsätta med skidåkningen och jobba i fjällen men så blir det inte detta år :)
DÅ säger han helt plötsligt.. Men johanna jag kan prata med min girlfriend och hennes sister så om dom ska till Flagstaf (en stad i norra Arozona) så kanske dom kan ta med dig dit jag åker snowboard en vecka varje år. Ni förstår inte hur mycket jag skrattade inombords!!!
Denna mr Carney! Den stricta engelska och anvanced writing teacher säger detta till mig. När jag berätta det för min vardsyster och värdmamma började de gapskatta och skrek - NO WAY THAT SO FUNNY!!!!

haha så nu har jag en hunk i skolan :D

Våra grannar är här för några drinkar nu väntar en movienight med min sister, kan inte bärja mig av tanken att jag har ett cookie Ben and Jerry's paket i frysen!

jobbigt vs kul?

Just nu är det mer jobb än kul... Skolan är helt cp svår, har fått hem idag två stycken 500 sidors böcker om Amerikans historia och Amerikans Litteratur etc. HM?! Sommarlov hemma i Sverige, ja tack!

Skola hela dagarna och i 4 olika klasser.
Dagens schema:
1. Weight training - En sten hård coatch typ millitär eller något sånt. Galet tråkig klass med kommer bli kul träning!
2. Matte på hög nivå, hmm vem satte mig i den klassen? :) Men kommer troligvis att byta ut denna klass mot en anna klass på deras medel nivå som motsvarar B nivå i Sverige...
3. Engelska med mr Courney. Haha just nu är det som ett skämt, ska skriva 4 sidor från en litteratur bok genom ett av kapitlerna är som handlar om ett skepp. Därifrån ska jag skriva ur crew perspektivet om hur det ser på slavarna och vad de gör med de från ett VARFÖR? perspektiv. Hmm, låter inte kul eller spännande eller någonting!
4. American Arizona history! Skulle ju ledsamt nog hamna i en av de svåra klasserna här med... Hade läxförhör idag och det var inte att leka med.

Man hörde från allla i Sverige att skolan här är såå mycket lättare än för oss med 1, X, 2 prov och vi har redan gjort allt dom har i motsvarande klasser osv. Men NEJ NEJ NEJ för min del! Jag vill verkligen inte gå i denna skola just nu! Dom har ett speciellt skolsystem i den skola jag går i. Detta innebär att alla mina lektioner är 90 minuter långa och ska innehålla lika mycket på en termin som det i resteranda USA görs på 2 terminer! bara för att dessa elever ska kunna tenta av så många klasser och ämnen på olika nivåer att det har lättare för College som alla förväntas göra.

Detta får bli ett av mina klago inlägg! Förlåt, men kändes verkligen som det behövdes!


6 am

6 am!? Helt galet!
Som ni vet har jag gått på volleyboll träningarna under veckans gång. På träningen i torsdags sa min coatch glatt: Ja, då ses vi imorgon bitti klockan 6 (am) på trackbanan för träningen. Så hon menar att jag ska gå upp klockan 05.00 för att träna?!
Alla ni som känner mig, vet ju att det där med träning och framförallt löpning aldrig riktigt har varit min grej, haha!
Men det var bara att bita ihop och gå upp helt sjukt tidigt i fredags och väcka mina hostföräldrar för att be om skjuss kvart i 6.
Jag som är "van" vid 4 varv runt Studenternas i Uppsala en gång per år och det är ENDAST för att jag måste springa på friluftsdagen!!!
Jag hade verkligen no idea vad 1,5 miles var i km. Men väl där mötte jag tjejerna i laget och coatchen sa åt oss att springa 2 varv. WOHO tänkte jag, detta kommer ju till och med jag att fixa.. Efter 2 varv var man lite härligt varm i kroppen och jag var redo för att åka hem och lägga mig i sängen för att fortsätta min skönhetssömn. Men icke!
DETTA VAR UPPVÄRMNINGEN! 
- 6 varv tjejer ni har 12 minuter på er.
Där var jag körd, tänkte jag! Men efter 6 varv runt denna förbannade trackbana kom jag in 3:a i mål men dock med tiden 13.30. Jaa, jag vet nu tänker ni, haha att jag är ruggigt dålig! Ja, ni har rätt men jag var rugggigt nöjd att jag överhuvudtaget klarade mig runt 8 varv klockan 6 på morgonen!

det värsta av allt.... Jag kommer att behöva göra det här varje fredag morgon klockan 6 am innan skolan börjar dom närmasta 3 månaderna!!!
Wish me good luck!


6 am and ready to run eight laps


Måste bara berätta en disgusting sak... Jag och Tash (hostsister) var tvungna att laga middag i förrgår. Kyckling med pasta närmare bestämt. JAG, JOHANNA VAR TVUNGEN ATT GRÄVA UT ALLA INÄLVOR FÖR ATT TILLAGA DEN!!!
Fast innerst inne var jag ganska lycklig att vi skulle laga middag, för alla andra dagar har vi ätit ute på alla dessa tusen olika snabbmats ställen. Det är ju underbart gått men inte lika underbart för min kropp...
Räkna med en 10 kg tyngre tjej när jag kommer hem efter detta år om det fortsätter på detta sätt :)

gjort mysigare saker i mitt liv...

Imorgon börjar skolan och jag fruktar det såå mycket!  var där idag på freshman dagen för att träffa 3 av mina lärare. Var på YFU möte igår och träffade några av det andra skandinaviska utbytesstudenterna. Det blev en tripp med Eli, Tash och min nya homie Christoffer från Danmark till bion för att se Batman 3 igår kväll.

P.S Har redan förätit mig på Ben and Jerrys och Starbucks! Varje dag och det är halvapriset på allt jämfört med där hemma!
+
har satt upp en liten Sverigebrev och sånt på min vägg i mitt rum. Så alla ni som kommer skicka brev till mig unde rtiden här kan räkna med att få det uppklistrat på väggen!




puss på er


RSS 2.0