mallis som boston

kommer ni ihåg när man alltid skrev och skickade vykort från sin sommarsemester med familjen när ma nvar liten. Alla vykort man skickade hade samma text, spelade ingen roll till Vem man skickade dem.
Hej!
Här är det  soligt, jag badar i polen varje dag.
Igår var vi ute och åt mat och sen gick vi till en affär och köpte lite nya kläder.
Hoppas allt är bra med dej.
Johanna

Det är ungefär den nivån jag har på mina vykort nu med, vill inte ödsla tid på det. Samma sak som när jag svarar på mailen till mamma och pappa därhemma... Den enda gången jag svarar på dem, är de 8 minuterna jag har innan skolklockan ringer för första lektionen i biblioteket. =)
Haft en störtskön vecka, fått tillbaka mina midterms, och är nöjd. Jag är nöjd när jag påminner mig om att jag går påå en av usas pluggis skolan, topp 55! Jag kan tänka på katte där hemma och skratta högt när jag tänker på alla IB barn som till och méd inte skulle haft det lätt här! (Och då ska vi ju inte ens prata om DK...)
Igår hade jag och några vänner filmkväll efter att jag och Stef var och kollade på den nya skolpjäsen som min teaterlärare satt upp. Den var grym, endast 6 personer i castet. Men fin gjord! Avundsjuk på alla som får stå på scen och vara så bra...

Snart kommer N. förbi innan han ska vidare till skidlärarjobbet. Ikväll får vi se vad planerna blir. Är ju inte direkt orolig på att det inte kommer bli något, snarare för många och man får skuldkänslor att välja emellan!


P&k


Till minne av Andra

Jag fick hora om det genom en van till mig for tva dagar sedan. Men idag blev hela skolan informerad genom 2 tysta minuter och ett tal av var rektor klockan 1. En av seniorsarna, Andra som hade ursprung fran Romania gick bort for fyra dagar sedan i cancer. Jag hade en klass med henne under halva forra terminen och hon brukade sitta runt vart bord.
Jag ville bara namna henne idag har sa att manga kan se det. Hon var borta under en stor del av sitt junior year men nar hon kom tillbaka iar trodde alla att hon var battre och att behandlingarna hade verkat som det skulle. Men tyvarr, hande det som ar allas vanners och foraldrars mardrom... Hon klarade inte av cancerns langre och hon dog pa sjukhuset.

Idag slog det mig verkligen nar mina ogon blev vattniga under en "helt vanlig skoldag". Det slog mig hart for att jag inte kan forsta att ett barn kan do fore deras mor och far-foraldrar eller iallafall foraldrar. Hon hade skrivit ett brev till hennes engelska larare pga att engelska var hennes favorit amne i skolan. Var rektor laste upp brevet med darrig rost i hogtalarna och det var om alla hennes framtidsplaner och intressen.
Jag kommer ihag pa halloween dansen nar vi dansade, jag utkladd till vit rosa boxare och hon pirat. Nasta vecka kommer Andra skickas over tillbaka till Romania dar hon kommer att bli begravd bredvid hennes grandparents.


Vila ifred Andra!


HAPPY BIRTHDAY!

vaknade imorse redan klockan 6 och sen 06. 05 och sen 06.10, av mamma pappa mormor och morfar som sjäng i telefonen! TACK! Sen hörde jag min värdpappa börja på happy birthday to you, happy bith.... SKOJJA! Typiskt honom att få mig att börja skratta liggandes i sängen, så min knä gjorde mer än ont haha. Klockan är ju inte mycket men på facebook har jag redan hunnit få 31 hälsningar från folk! TACK!

vet inte riktigt vad som väntar idag om jag ska vara 100% ärlig. Vet att jag har en super fin morotskaka att äta som jag fått av min värdfamilj, ska ut på frukost med stafstrom och ska på ferre ikväll hos blair :)

Mina kryckor hänger på, känner mig som en 80 åring men jag klagar inte högt.


tänkte lite på min födelsedag häromdan... Klart jag hade en liten tanke på: oh nej tänkt om det blir skittråkigt, tänk om jag börjar längta hem under denna dag jag som har klarat mig så underbart bra ifrån det....
men sen slog det mig, klart jag inte kan få en dålig dag!! Varje dag är ju underbar här, så om nått kan den ju bara bli mer underbar!!
måste erkänna att nu är jag allt lite glad att jag inte fyller 18 här utan att jag får spara min 18 års dag till Uppsala (eller stureplan som är min och Pyrolas ide, jag som har blondinbella som idol och allt :D)! Jag behöver ju verkligen inte oroa mig för om mina kompisar kan komma in för om någon som inte kan komma in så är det ju jag.


MEN NU HAR SMÅTTINGEN BLIVIT STOR!



SKÅL FÖR MIG!


rullstol, röntgen = kryckor

Vissa har redan kommenterat min facebook status, och noterat att min kropp inte riktigt är den samma för tillfället..

I tisdags var jag helt sjukt laddad inför mitt race, efter min heldag med gänget i Sunapee (drömdagen!). Jag kände att jag var i toppform haha, för ovanlighetens skull liksom. Hur som helst, precis som vanligt kände vi av banan, alla 70 tjejer som kör på den, och sen sattes första GS loppet igång. Jag förbättrade min tid med en hel sekund från förra veckan och kände mig lite stolt då jag hade extra mycket "publik" som tittade på mig när jag kom svängades ner för backen melan porterna. Upp iigen efter 30 minuter då det var dags för mitt andra och sista run. Jag var taggad som få, och fick till en bra start... en kort bra start kanska jag borde säga. Körde mot min tredje gate och en av mina skidor fastnade emallan porten polarna istället för runt. kunde inte stanna allt gick bara föör snabbt så jag körde rakt igenom med väldans fart och en rejäl smäll på mitt knä. Jag fattade nog inte riktigt vad som hänt, och mitt adrealin pumpade på max. så det enda jag hade i huvudet var, och johanna ställ dig upp och fortsätt ner i mål så att du iallfall for ett godkänt åk och piäng för det! men när jag ställde mig upp ramlade jag bara ihop för att jag hade bara ett ben att stödja på.
låg inne på båren på skipatrol 1.5 timme, de byggde värsta ställningen så att inte mitt ben skulle röra sig. Hade mary. nick och alex vid min sida hela tiden och det ´kändes verkligen varmt inombords. som när man dricker varm choklad för snabbt och man blir helt varm inombords ni vet?
Inne på skipatrol ville dom skicka mig till sjukhuset, men jag var rackarns tveksam. Det är kanske är naturligt när man aldrig har varit på en sjukhus som en seriös patient. för att man är van att ha sin lilla akademiska pappa hemma 24.7. Men trots mina tankar och ideer om åka till sjukhuset or not, så blev jag dit skickad. 2 timmar på sjukhuset omkring rullandes i en rullstol, röntgen hit och doktorsbesök dit. Försäkringstelefonsamtal där och ett rakt ben som inte går att böja för tillfället här.... Ja ni, det kanske inte riktigt vad jag räknat med under min amerikanska födelsedag att hoppa omkring på kryckor... YFU möte i helgen också haha, gör ju itne saken bättre att hela USA ser mig i mjukisbyxor och en sweatshirt och kryckor med ett ben som inte ser ut att ha en mitten!
    Men rackarns vad mycket attention jag fick i skolan, kändes som om halva skolan var där på onsdagen med ögon stora som meloner och frågde eller snarare skrek i korridorerna
-JOHANNA VAD HAR DU TAGIT DIG TILL!
fast trots allt hade jag ju en väldans bra anledning.....skirace!!!




hur som helst nu räknar jag ner dagarna jag får bli av med dessa pinnar som stödjer mig vart jag än går..
Midterms i skolan, de dödar mig för tillfället. Gått jätte bra förrutom engelskan då skolans mest hatade lärare (hon alltså) skulle göra ett cp svårt prov som inte ens amerikanska barnen fattade. Men hur som helst, inte direkt att jag tänker på det nu! Sover när jag kommer hem från skolan för att jag inte kan sova djupt under nätterna för att jag knappt kan röra mig. går liksom inte att vara en elvisp och snurra och vända sig hit och dit längre,...



PUSS från sjuklingen


idag, igår, imorgon

rym dag, IDAG, IGÅR, IMORGON!
Varm tunna bad med 8 vänner med en msyig middag och skön pratstund med galet mycket skratt! Var verkligen en sån kväll, då man sitter i bilen påväg hem med en stort leende på läpparna glad i både kropp och själ!
Jag förvånar mig själv över att jag inte har shoppat så super mycket detta halvår, men jag spenderar alla mina dollar på fika lunch och middagar , och nu även skidbiljetter haha. men det är så värt det så! jag är ute på lunch med någon varenda vecka, och kaffe hit och dit och allt annat gott usa landet har att erbjuda...
Idag blev det en lugn dag i soffan framför en film med subway lunch och OREO cookies med Ryan och Nick. Vi ville ladda upp inför VÅR dag imorgon!  På grund av att det är Martin Luther Kings day på måndag så är vi lediga ifrån skolan! YEEHOOO! Tack Martin!
Så Nicks föräldrar hittade dessa halva priset skidbiljetter till oss, så vi betalar bara 35 dollar för en hel dag i New Hampshire! kommer bli så laban!!
Party in the air, med 10 kompisar förhoppningsvis en stor fet sol på himelen och en kall öl i handen. Nej då skippa sista delen av allt glädje tänkande :)
Nu är det också bara 6 dagar kvar innan min ålder kan ändra den sista siffran från den töntiga 6:an till ett stepp högre.
inte direkt för att det numret eller ska man säga åldern är något att hänga i julgranen, eller kanske möjligtvis nästa år för då fyller jag 18 30 dagar efter julafton men.... inte nu. However, som jag brukar säga. Jag får väl vara en 18 åring i mitt önsketänkade och hoppas att jag inte blir mobbad :)




hade ett uselt race i förra veckan, men men jag hoppas på ett bättre nästa tisdag då det är GS som gäller! (kristina jag får skylla allt på mina ELAN skidor för att verka lite mer proficional!!!)






intense

borde få beröm för min grymma uppdatering under senaste tiden...!!!


090111

Idag är söndag, en riktigt chill söndag. På grund av att jag inte har haft en engelska lektion på 3 dagar så innebär det också att jag har ett liv! Hade en liten fjuttig tyska läxa denna helg, that was it! Men idag är det också en underbar söndag, min underbara lilla Kristina brud har anlänt till usa, dock till Colorado men ändå!
Hela min familj drog ut för att äta söndagfrukost på något ställe här i närheten, har mer än mindre energi för det. Så det blev till att stanna hemma, lat brud! Min värdmamma frågar, johanna är du sjuk? jag menar om du inte har lust att äta så måste det väl vara något fel!? haha ;)

Kan knappt förstå att tiden går så snabbt, den 11 januari? Va liksom? Vad hände med att det kändes som nyår igår?
Veckan som kommer, kommer dock att kännas dööööö lång... Jobbigt schema denna vecka med mycket läxor och inlämningar som jag får i börjar av veckan. Nej men nu ska jag allt sluta klaga! jag har också skidtävling på tisdag!!
Det förgyller ofta humöret!

Jag, Juliana, Timmy, Alex och Shauna beslöt oss för att ta vara på snön och gå ut och bygga en snowman. Efter att två av bollarna var fixade, så säger jag högt. Varför måste det alltid vara en snowMAN varför inte en snowWOMAN? Tjejerna gaddade snabbt ihop sig på min sida, och vi beslöt oss för att kriga om saken. Vinnarnen av snöbollskriget får bestämma! Ni skulle allt bra sett hur taggade vi blev på 10 sekunder, och alla började fixa snöbollar och göra sig redo. Killarna vann dock överlägset hahahah!! En tjej blev det, enda till Mrs. Parent såg oss, Shaunas mamma. Hon är nog jordens striktaste mor. Ingen TV, inga sena utegångstider, inget körkort för Shauna innan 18 för att hon vill ha kontroll över henne, inga killar på rummet, inte gå över till någons hus om inte mamma i den familjen är hemma, hon pratar inte i andras mobiler eller foreign cellphones som hon säger, haha och det här är bara en del av allt! Men Shauna är en underbar tjej likaså Juliana (den franska utbytesstudenten) och än så länge har Mrs Parent ingen aning om vad vi hade för oss under nyår, och förhoppningsvis stannar det så...













Vår alldeles egna kock och fransyska lagade franska Crepes till oss, serverandes med hot chocolate. Deluxe!!




ta hand om er i sverige, madrid, paris, new jersey!



bara for att!

skrev precis varsta langa brevet (nej inte handskrivet det var ett mail!) till min kara mor och far. Det var de varda! Nej men helt seriost sa skriver jag heldre an pratar pa skype med dem. Forst for att min svenska verkligen har blivit samre, (gaaaah!) men ocksa for att jag vill trots allt halla dem uppdaterade over saker och ting som hander har, sa :)
Nu vet jag ocksa att Christian laser min blogg, den fulingen!! Har ingen aning om var han hittade den, troligtvis facebook ioforsig men iallafall. Sa en dag i skolan vid mitt skap sa berattade han iallafall att han last alla senaste inlagg pga att blogg.se absolut skulle uppfinna en knapp uppe i hogra hornet som sager "English" sa att all svenska oversatts. Haha jag som trodde att... asch spelar ingen roll gjort ar gjort och pinsamma blogginlagg ar lasta av fel person om fel person hahaha! sa just darfor hoppas jag att han bara for att laser detta inlagg!!!

helgen ar fullproppad... som vanligt! Ingen rast igen ro, men det ar sa man ocksa lever livet sa!

om 15 dagar blir till och med lilla Jag, STOR! eller det kanske var att overdriva, men atminstande storre....

jag blickar framåt inte bakåt

Tiden är för dyrbar för min här i paradiset att sätta sig ner och göra en 2008 resume. Men att ägna några minuter att tänka på att jag har framför mig, det har jag banne mig tid för! Varje gång jag hör ordet "graduation" nu blir jag mer ledsen än glad. Tanken av att jo man jag ska faktiskt avsluta detta år om 5 MÅNADER här för att återgå till att gamalt tråk. Tänk om ändå min skolvardag var lika händelserik i Uppsala som den är här. Tänk om jag ändå vill gå till skolan trots att jag hade prov eller allt på Katte som jag gör här.

YFU träff med utbytesstudenterna i mitt district
Adviory day
FÖDELSEDAG
Ski Races
After school rehearsal för chores
STATE CHAMPIONSHIP Alpine Ski Racing
Till New Jersey och Pyrola
en veckas sportlov med skidåkning
Till New York träffa Ingrid och Linnea (förhoppningsvis)
massa födelsedagar
All state musical festival in Boston
Träffa Larry Sousa igen!! Broadway koreografen
Audition för hans musical uppsättning
Last report card EVER
PROM!!
WA Music Award night
State Music Competition
Senior WEEK
Florida, Disneyworld med vännerna
Mamma och pappa kommer hit
Graduation
Senior scholarship night sleep over at WA
NH, NY, MI
+ ingen skola: Jan 19, April 10!

Tanken att detta bara är planerade datum också gör livet ännu mer kalaskul!
Snowday idag så är ledig från skolan, blir lunch med vännerna och sen träffa Christian!
Lite Historia plugg också kanske inte sitter fel inför mitt prov imorgon!


P&K


eric och jag tog oss en trip till massagestols avdelningen för att relaxa


första GS ski race tävlingen!


Jag och Shauna (som för den delen också var en del av trippeldejen haha)


Romit och jag efter time tryouts            -"So lets go!"


Legally blond livet

New Years Eve var en BOMB! Sa galet kul, jag tror att detta beror pa att forvantingarna inte var sa skyhoga som de ar varenda ar. Jag tankte mer, hmm lat se var denna kvall/natt slutar i for aventyr?!
Men hela natten var KALAS! Det var lange sen jag fick ha sa manga riktigt goa skratt, san kansla i kroppen och magen att man bara inte kan sluta skratta och lata som en gris..!
Vi var runt 15 pers under kvallen, alla med varsin partner sa min kara lilla van var dar med. Vet inte riktigt vart vi kommer att sluta heller, allt kanns lite val annorlunda och konstigt fran vad vilka typer av killar man ar van vid.. men ar det nagot daligt eller kanske bara annorlunda? Vi beskrev oss sjalva som Legally blond paret nar vi pratade om det fo 2 dar sen, (nej inte lika snygga som det riktiga paret SAKLART!) Men har ar jag, tjejen som inte har huvudet pa skaft 24.7 vilket resulterar i... Ja ni alla vet var alla DK1 barn! Och sen han, sa himla smart i skolan, och top 3 av basta spelare pa skolan for Lacrosse Varisty laget, har ett GPA pa 3.8 och har ett ar kvar, har HARVARD som har ogon oppna for honom. Bara en san sak att han inte har sokt till dem utan dem har hittat honom!!! GAAAH!  Det kanns lite som min historia i hostas, allt borjade underbart bra, lite for bra for att vara sant, och sen gick det bara galet mycket utfor eller mer nedfor... Pallar inte den kanslan igen, depp for en grabb i 2 manader och sen jamfora alla andra grabbs med honom...
Men tur nog har man ju lilla verizon Pyret i NJ som finns tillganglig dygnet runt som telefonstod haha! PYROLA om bara 3 manader kommer jag till dig! <3

Alla bloggare verkar ha tagit sig tiden att gora varsta 2008 resumer, vet inte riktigt om jag har tid och ork for det men kanske lite langre fram i Januari.

Idag stadade vi bort allt som har med julen att gora, sa galet skont att antligen fa bort alla dessa krimskrams saker all over the place, trots att det var en sjukt kul grej att fa vara med om nar man ar van vid dekorations niva av "IKEA adventsljusstake"...

Om bara en dag borjar skolan igen, och saklart sa har ju mina larare lagt 5 prov under mina 3 forsta dagar i skolan. TACK! inte nagon mjuk Katte start har inte. Nasta helg blir det YFU mote, ska faktiskt bli riktigt kul, trots att jag ar ratt trott med allt som har med organisationen att gora. Ska bli kul att fa traffa alla utbytesstudenter igen och se deras utveckling, och deras foraldrars reaktioner och allt. (vuxen poang till jooohanna!)
Sen blir det fodelsedag for min del, vet inte riktigt om jag vagar se fram emot den annu. man har ju hort och last andra utbytesstudenters bloggar dar det mer var en gratdag an nagonting annat, sa. Jag gor som infor nyar jag forvantar mig ingeting och hoppas pa det basta haha!


Wish me good luck!
amerikanskan >D


RSS 2.0